donderdag 14 april 2016

Vliegt EFiliaaL uit de bocht?

Vliegt EFiliaaL uit de bocht?


Als we de cryptowereld bekijken dan zien we daar een terugkerend patroon. Een kleine groep mensen staat luid juichend om een bepaalde munt als voetbalsupporters rond hun "cluppie". Deze coin is de beste en al het andere is uitschot, zo is de teneur.

De buitenwereld begrijpt dat allemaal toch niet en is niet interessant. Dat juist de buitenstaanders de groep vormen die van levensbelang voor de munt zal gaan zijn ontgaat de meesten en degenen die het wel zien worden als lastige indringers in het mooie bestaan rond "de munt" gezien. Men kan gewoon niet accepteren dat niet iedereen automatisch verrukt zal zijn van de geboden techniek.

En ook e-Gulden kent deze constructie. Een groep mensen rond de oorspronkelijke community ziet ook niets liever dan dat alles bij het oude blijft. En dat is natuurlijk prima. Vrijheid staat voorop. Het gevaar van een munt die steeds meer een beperkt doel op zichzelf blijft en die steeds verder in zichzelf gekeerd raakt dringt nauwelijks door. Ook bij andere cryptomunten zien we de trend om steeds meer munten in de hand van steeds minder mensen te krijgen. Het is maar goed dat in de cryptowereld het roepen om minder, minder, minder mensen niet strafbaar is.

Ontsnappen aan een draaikolk

Heeft u wel eens geleerd om in buitenwater aan reddend zwemmen te doen? Het belangrijkste wat je daar leert is om aan draaikolken te ontsnappen. Dat is heel simpel en toch overlijden er jaarlijks mensen door, bijvoorbeeld omdat ze in zee in de buurt van een strekdam of een pier zijn gaan zwemmen. Wat mensen doen die in een draaikolk zitten is niet rustig afwachten en een plan maken. Ze raken in paniek en gaan gekke dingen doen. Bij voorkeur gaat men proberen om tegen de stroom in te zwemmen. Of men laat zich zonder iets te doen meetrekken naar het midden. Waar je zonder het te willen onder water verdwijnt. De remedie is simpel: Proberen zo snel mogelijk langs de rand te zwemmen en op een gegeven moment zwiep je er uit. Het gevaar is geweken.

EFiliaaL wordt weggeslingerd


Een zekere analogie zien we nu bij e-Gulden optreden. De groep die graag verder gaat met e-Gulden in de huidige staat houden en de groep rond EFiliaaL. EFiliaal heeft de afgelopen maanden een forse sprint getrokken en is langs de rand van de draaikolk terecht gekomen en zal binnenkort weggezwiept worden. Naar een prima punt om de rest van de altcoin wereld te bekijken, waarvan de meeste bezig zijn om hun coin steeds sneller rond te laten draaien. En iedereen die het verschijnsel draaikolk kent, weet dat als je steeds sneller gaat, je dichter het midden nadert en dat hele, hele grote problemen nabij zijn.EFL-Journaal 15


In EFL-journaal 15 dat vandaag uitkomt vinden we een uitgebreid artikel over de nieuwe koers. Het is binnenkort geen automatisme meer dat iedereen die zich ooit als belangstellend voor e-Gulden heeft uitgelaten het EFL-Journaal blijft krijgen. De vroegere nieuwsbrief van e-Gulden wordt in ere hersteld, EFL-Journaal gaat los daarvan een eigen koers varen.

Daarbij zal de oude nieuwbrief (die eens per kwartaal gaat verschijnen) gericht zijn op de liefhebbers van de pure e-Gulden, die inclusief ondersteunende stichting etc gewoon blijft bestaan, en het huidige EFL-Journaal zal zich gaan richten op de groep die geld met e-Gulden en eFiliaaL wil gaan verdienen.

Instructie hoe opnieuw in te schrijven zijn in Nieuwsbrief 15 te vinden. U leest deze op http://egulden.org/efl-journaal    of kunt hem als PDF downloaden op http://egulden.org/download/index.php?efljournaal15