donderdag 10 december 2015

Een kameel is een paard dat door een commissie is ontworpen

Een kameel is een paard dat door een commissie is ontworpen


Wellicht kent u het oude gezegde:  "Een kameel is een paard dat door een commissie is ontworpen". Waarbij men duidelijk aangeeft dat het heel moeilijk is om in groepen werken tot resultaat te komen omdat iedereen het zijne in wenst te brengen. Met een curieus gevolg. Een product waar niemand echt 100% gelukkig mee is.


Ook bij Bitcoin zien we dit verschijnsel van "zoveel zinnen, zoveel smaken" terug. Wat de één als supernoodzakelijk ervaart ziet een ander als een te verwaarlozen iets. En het zal dan ook nog wel even duren voordat men het over de noodzakelijke wijzigingen van Bitcoin eens is. En dat terwijl men eigenlijk wel één ding ziet: De hoeveelheid transacties die Bitcoin kan verwerken is ongeveer gelijk aan dat van de plaatselijke V&D op een dag voor Sinterklaas. En dat is dan voor een wereldwijde munt... Het laatste woord is er hopelijk nog niet over gezegd.

In de EFL-Journaal van 10 dec, nr 4 leest u meer over de laatste conferentie in Hong Kong en de besluiten die daar (niet) genomen zijn.  Maar goed, we hebben altijd de Altcoins nog.