zaterdag 15 augustus 2015

Grafieken e-Gulden en Guldencoin

Grafieken e-Gulden en Guldencoin.


Het is al weer een tijdje geleden dat we hier op dit weblog een paar grafiekjes bekeken hebben.

Allereerst maar eens de aan-en-verkoopsignalen die onze JSMA-indicator produceert. Omdat niet iedereen dit soort grafieken kan lezen heb ik de signalen even met de hand ingetekend. Koop en verkoop (of short gaan)  spreken voor zich.

Maar daartussen zit vaak (niet altijd) een moment dat we een positie beter kunnen sluiten en afwachten op duidelijker tijden. Niet handelen ofwel "Neutraal zijn" kan onder heel veel omstandigheden een hele goede beleggingsstrategie zijn.

Al denken "normale" beleggingsadviseurs daar vaak heel anders over omdat ze hun provisies mislopen als hun klanten in de wachtkamer gaan zitten in plaats van maar toch maar "Iets te gaan doen"..


e-Gulden (EFL)

Zo zien we na een duidelijk verkoopsignaal bij e-Gulden begin februari een "neutraal" signaal in maart. En dan is handel in e-Gulden (EFL) een tijdje nauwelijks rendabel en nemen we geen positie in. Dan een koopsignaal in het begin van mei, doorlopend tot een neutraal signaal ergens half juni. Een nieuw koopsignaal eind juli is recent weer omgezet in neutraal. We wachten dus af wat e-Gulden (EFL) gaat doen.Guldencoin (NLG)

Ook bij Guldencoin (NLG) een verkoopsignaal in februari. Kennelijk een slechte tijd voor cryptomunten. Waar e-Gulden (EFL) in maart neutraal gaat zien we hier nog een kortstondige koopmogelijkheid. De laatste voorlopig want na maart zien we uitsluitend verkoopsignalen en neutrale signalen. Ook voor Guldencoin (NLG) geldt dus dat we af moeten wachten wat de toekomst brengt en tot die tijd doen we gewoon even niets.Relatieve sterkte.

En als laatste een bijgewerkte relatieve sterkte chart. We zien dat e-Gulden (EFL) met wat forse bewegingen een stijging volhoudt. Guldencoin (NLG) laat vanaf de duidelijke top voornamelijk een langzame doch wel gestage koersdaling zien.

Waar e-Gulden (EFL)  een stijging sinds de startdatum van deze grafiek (1 dec 2014) een positief resultaat van 100% laat zien moet Guldencoin (NLG)  het doen met een verlies van 25%. Voor beide altcoins geldt dat op dit moment even afwachten het beste advies is. Benieuwd hoe de grafiek er in het najaar uit gaat zien aangezien zowel e-Gulden als Guldencoin zich opmaken om actief de markt te gaan benaderen. Het wordt een spannend jaar voor iedereen.

Alle grafieken zijn in sathosi. In euro's omgerekend zouden er door de variabele Bitcoinkoers verschillen zijn die als het goed is echter geen effect zouden hebben op het resultaat en conclusies. Het enige effect van een grafiek in Euro's zou zijn dat de toppen wat hoger werden en de dalen wat dieper.

Daarnaast is dat misleidend omdat het niet mogelijk is om deze altcoins direct in euro te verrekenen. Al was het maar omdat dit tot een stevige aanvaring met de Nederlandse bank zou leiden.

Nagekomen

Op het forum van EFl verklaart één van de DEV's  van e-Gulden de achtergronden van de divergentie tussen EFL en NLG die tot voor kort opmerkelijk gelijk op liepen. De liefhebber vindt deze hier: http://forum.egulden.org/index.php?topic=1151.msg4455#msg4455