Pagina's

woensdag 10 juni 2015

Unieke node-oplossing bij Guldencoin

Unieke node-oplossing bij Guldencoin

Een netwerk als dat van Bitcoin en de verschillende altcoins heeft een netwerk nodig van Nodes. Netwerkpunten die de berichten over het netwerk aan elkaar doorgeven en daarbij zorgen voor een veilig en stabiel netwerk. Zo worden de problemen van het dubbel uitgeven van cryptogeld -kort gezegd- voor een groot deel ondervangen door willekeurige nodes te gebruiken. Will een node goed werken, dan dient deze de beschikking te hebben over de complete onderliggende administratie, de blockchain.

Het betekent voor degene die de volledige node-software op zijn computer heeft staan, dat deze permanent aan moet staan om als volwaardige node in het netwerk te kunnen functioneren. Niet iedereen doet dat waardoor het aantal nodes in het netwerk dat functioneel is nogal kan flucturen.

Een kleine microcomputer met een minimaal stroomverbruik kan daar natuurlijk een goede oplossing bij bieden, zoals bijvoorbeeld de Raspberry Pi. Binnen de Guldencoin community is men erin geslaagd een dergelijke Raspberry Pi niet alleen tot een functioneel goed werkende node om te bouwen, maar ook nog eentje die er verdraaid leuk uitziet. Kun je rustig in de huiskamer laten staan zodat je permanent je saldo in de gaten kunt houden. De node is alleen verkrijgbaar voor het Guldencoin netwerk.

Het is toch vaderdag binnenkort? Het is weer eens iets anders dan een stropdas. Zo, ik heb alvast een cadeau voor op mijn verlanglijstje.

U leest alles over dit mooie apparaat op http://www.guldennode.nl/index.html Er is ook een online demonstratie te vinden.
Gebruikte begrippen in node


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beschikking
  ... de term beschikking kan verschillende betekenissen hebben 1 een uitspraak van een rechter op een verzoekschrift zonder dat er sprake...Lees meer
bieden
  ... van bieden is er sprake als u een prijs opgeeft aan uw bank of commissionair waarvoor u een aandeel...Lees meer
bitcoin
  ... de bitcoin en zijn onderverdeling satoshi is een nieuwe muntsoort die alleen in digitale vorm...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
saldo
  ... onder het saldo van een rekening verstaan we het bedrag dat overblijft als alle bijboekingen en afboekingen zijn verwerkt...Lees meer
uitgeven
  ... onder het uitgeven van effecten verstaan we het onderhands of openbaar via de beurs plaatsen van effecten...Lees meer

Over dit weblog.

Dit blog is onafhankelijk en heeft geen enkele connectie met welke Elektronische munt dan ook. Wij proberen alleen de wereld van elektronisch geld nuchter en vooral eens niet-technologiegedreven weer te geven. Dit met een oog voor de problemen die de invoering met zich brengt.

We proberen daarbij op de stoel van de GEBRUIKER te gaan zitten en niet op de stoel van een softwareontwikkelaar van coins als Bitcoin, e-Gulden en Gulden te gaan zitten zoals bij vrijwel alle blogs over dergelijk elektronisch geld het geval is. Ook een trader cq belegger zien we daarbij als een gebruiker omdat daar de onderliggende techniek ook niet belangrijk voor is.

Soms worden we tijdelijk ingehuurd door een cryptomunt, zoals in het verleden bij het EFL 2.0 project van e-Gulden, de Elektronische gulden.

Omdat we elektronisch geld als normaal geld beschouwen maakt dit weblog deel uit van een netwerk van onderling gekoppelde financiƫle weblogs waar u uiteraard ook van harte welkom bent,

Heeft u nieuwtjes, aanvullingen etc. voor dit weblog dan horen we dat natuurlijk graag en u krijgt alle credits.Disclaimer

Alle informatie op dit weblog is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor welke toepassing van de hier getoonde informatie dan ook. Door dit weblog te bezoeken gaat u expliciet met deze voorwaarden akkoord.