woensdag 27 mei 2015

De perfecte timer voor aan- en verkoop van Bitcoin en altcoins

De perfecte timer voor aan- en verkoop van Bitcoin en altcoins

We hebben op dit weblog al eens gekeken naar tradinghulpmiddelen en tradingsystemen voor de handel in cryptogeld (of zoals we nu liever zeggen schaduwgeld ). Hadden we toen een hulpmiddel dat ons hielp de komende trend te bepalen, hier is de bijbehorende "timer" die ons aan gaat geven wanneer het zinvol is om in en uit een positie te stappen. In dit voorbeeld handelen we met EFL ten opzichte van Bitcoin, omdat dit ook in de praktijk vrij gemakkelijk te realiseren is via Bittrex en dergelijke. Een krachtig duo dat elkaars werking kan versterken.


De rode, nogal flink bewegende lijn is de EFL. Het mag duidelijk zijn dat het heel lastig is om daarop te handelen. Het innemen van een positie zal grotendeels neerkomen op dom geluk en dus zal het soms goed gaan maar ook regelmatig flink en kostbaar fout. Maar met de huidige lage koersen van de Altcoins zoals e-Gulden is daar leuk mee te handelen zonder je direct een enorme buil te vallen. Iets dat met aandelen op de effectenbeurs maar al te goed kan lukken.

We handelen dan ook niet op de rode EFL lijn maar op twee afgeleide lijnen, de groene en de blauwe die samen de JSMA timer vormen, een zelf ontwikkelde indicator waarop we -net als bij het trendkanaalssysteem- het intellectueel eigendom vast hebben kunnen leggen.

In de komende maanden zal dit soort systemen voor een aantal aandelen, beursindices en cryptomunten (in elk geval Bitcoin, e-Gulden en Guldencoin)  ter beschikking komen.