zaterdag 2 mei 2015

Nieuwsbrief e-Gulden mei

Nieuwsbrief e-Gulden mei

De Nederlandse altcoin e-Gulden is weer met de periodieke nieuwsbrief gekomen. Deze nieuwsbrief staat in het kader van een terugblik op het afgelopen jaar en geeft wat indicaties over wat de bezitters van de e-Gulden in de komende tijd te wachten staat.

Uit het vrijwel dode forum en de wat gedateerde website krijgt een buitenstaander waarschijnlijk snel de indruk dat e-Gulden een beetje op de laatste benen loopt. Maar schijn lijkt hier behoorlijk te bedriegen. Na ooit een wat valse start gemaakt te hebben lijkt het team dat de e-Gulden daarna heeft overgenomen nu duidelijk op weg naar een definitieve doorstart, waarin hetgeen men uit de geschiedenis van de eigen munt en ook van andere collegamunten heeft geleerd, wordt meegenomen in een totaal nieuw product. De inpanning die hiervoor nodig is, is dan ook de reden van de huidige schijnbare stilte (voor de storm?).

Nieuwsbrief e-Gulden mei


De schrijvers van de nieuwsbrief (het bestuur van de E-Gulden Foundation) gaan uitgebreid in op de situatie in de wereld van het elektronische geld in het algemeen en de wijze waarop dit nu maatschappelijk wordt ontvangen. De argumenten die men daarbij hanteert zijn bekend. De voornaamste: De moeilijkheidsgraad van elektronisch geld is nog veel te hoog, wat niet-technische mensen teveel afschrikt om zich er echt in te verdiepen.

Daarom komt bij de nieuwe ontwikkelingen de nadruk te liggen op gebruiksgemak. Want dat de huidige QT walletsoftware uitblinkt door duidelijkheid zal geen mens willen beweren. Er kan het één en ander op betalingsgebied mee. Dat is zeker. Maar hoe? Voor veel mensen is en blijft het een raadsel.

En dan kun je nog zoveel handleidingen schrijven, als iemand niet binnen een zeer korte tijd intuïtief snapt hoe het allemaal werkt, dat gaat hij echt die handleiding er niet bij halen. Hij of zij haakt gewoon af. Zo dringend is deelname aan elektronisch geld voor de meeste mensen nu ook weer niet.

Maar goed, de e-Gulden Foundation geeft aan optimale gebruikersvriendelijkheid voortaan als leidraad te nemen en heeft zich tot doel gesteld alle huidige bezwaren op het gebied van de bediening van de software weg te nemen met een revolutionair nieuw product dat de lat voor zichzelf hoog gaat leggen.

Vanuit een check of men niets over het hoofd ziet is een eenvoudige enquête opgenomen waar u uw bezwaren tegen de huidige e-Gulden of elektronisch geld in het algemeen kunt uitspreken. Maak daar dus vooral gebruik van.

De meest recente nieuwsbrief is [hier] te vinden. Krijgt u hem nog niet toegezonden dan kunt u zich [hier] eenvoudig en vrijblijvend abonneren. Voor iedereen met belangstelling in de wereld van het elektronische geld zeker de moeite van het lezen zeker waard. En we kijken met spanning uit naar de aangekondigde, veelbelovende technische ontwikkelingen.