Pagina's

woensdag 1 april 2015

Vooroordeel Elektronisch geld: Het verspreidt virussen

Vooroordelen Elektronisch geld: Het verspreidt virussen

Iets wat ook regelmatig de kop opsteekt is het "nieuws" dat er kwaadaardige code zoals een virus mee kan liften met elektronisch geld ,bijvoorbeeld door het besmetten van de onderliggende administratie, de zogenaamde blockchain. Een mooi voorbeeld van een stukje paniekzaaien is bijvoorbeeld dit artikel dat ongetwijfeld een eigen leven zal gaan leiden.

Alles kan besmet zijn

Op zich is dit allemaal volkomen waar. Het is net zo waar als het feit dat ongeveer alles wat we op internet binnenhalen besmet kan zijn. Het aantal websites dat malware (schadelijke code die op uw harde schijf zoek gaat naar bijvoorbeeld bankrekeninggegevens) op uw computer probeert te zetten is enorm. Onze eigen scanners slaan regelmatig aan op websites van de grote Nederlandse dagbladen. Het is dan niet zozeer de krant zelf, maar dan zit de code verborgen in een advertentie die men argeloos plaatst. De plaatser gaat er dan van uit dat het hier een niet-verdachte bron betreft en dat niemand die controleert. Helaas voor hen zijn er nogal wat wantrouwende personen.


Een goede scanner doet wonderen

Een goede scanner, zoals die van ESET (http://www.eset.com/nl/) haalt het er echter feilloos uit. En aangezien deze scanners echt alles oppikken dat van buitenaf komt, zal ook malware die via elektronisch geld de computer binnenkomt blokkeren. Nogmaals, het is niets anders dan dat schattige gif-plaatje met die leuke jonge katjes dat op Facebook wordt geplaatst. Overigens, heeft u Facebook wel eens gescand op dit soort rommel? kan ook een eye-opener zijn. Deze leverancier levert er een gratis scanner voor. Moet u toch eens doen. Hier maakt trouwens niemand zich zorgen over. En zeker de media niet.

Indianenverhalen

Het is vreemd dat media zich steeds weer lenen om dit soort indianenverhalen over de wereld in te helpen. Wat men beweerd is niet onwaar maar door de uitleg en de context wordt er steeds weer een negatief beeld versterkt, dat kennelijk vooral bij deze media wortel heeft geschoten..

Over dit weblog.

Dit blog is onafhankelijk en heeft geen enkele connectie met welke Elektronische munt dan ook. Wij proberen alleen de wereld van elektronisch geld nuchter en vooral eens niet-technologiegedreven weer te geven. Dit met een oog voor de problemen die de invoering met zich brengt.

We proberen daarbij op de stoel van de GEBRUIKER te gaan zitten en niet op de stoel van een softwareontwikkelaar van coins als Bitcoin, e-Gulden en Gulden te gaan zitten zoals bij vrijwel alle blogs over dergelijk elektronisch geld het geval is. Ook een trader cq belegger zien we daarbij als een gebruiker omdat daar de onderliggende techniek ook niet belangrijk voor is.

Soms worden we tijdelijk ingehuurd door een cryptomunt, zoals in het verleden bij het EFL 2.0 project van e-Gulden, de Elektronische gulden.

Omdat we elektronisch geld als normaal geld beschouwen maakt dit weblog deel uit van een netwerk van onderling gekoppelde financiƫle weblogs waar u uiteraard ook van harte welkom bent,

Heeft u nieuwtjes, aanvullingen etc. voor dit weblog dan horen we dat natuurlijk graag en u krijgt alle credits.Disclaimer

Alle informatie op dit weblog is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor welke toepassing van de hier getoonde informatie dan ook. Door dit weblog te bezoeken gaat u expliciet met deze voorwaarden akkoord.